Carte de identitate auto

Ce trebuie sa fac in cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate (C.I.V.) a vehiculului ?

Conform legislatiei in vigoare R.A.R. va poate elibera un duplicat in cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate (C.I.V.), cu avizul autoritatii care a efectuat inmatricularea. De asemenea, R.A.R. poate emite un duplicat si in cazul refuzului de predare a cartii de identitate constatat de executorul judecatoresc cu ocazia executarii silite.

Actele necesare obtinerii unui duplicat al cartii de identitate sunt:
- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia);
- act de identitate detinator sau reprezentant;
- act de reprezentare (delegatie daca detinatorul este persoana juridica sau imputernicire notariala daca detinatorul este persoana fizica);
Delegatia trebuie sa particularizeze vehiculul prin numarul sau de identificare (seria de sasiu), sa specifice prestatia solicitata (eliberare duplicat al cartii de identitate), sa poarte numar de inregistrare si sa fie semnata si stampilata de catre emitent.
- cerere de eliberare duplicat vizata de autoritatea de inmatriculare;
- exemplar Monitor Oficial cu anuntul publicat.

Va comunicam ca cele doua cereri mai sus mentionate si trimiterea pentru publicare in Monitorul Oficial se obtin de la sediul unei reprezentante RAR.

Pentru aceasta activitate nu este necesara programare prealabila si nici prezentarea vehiculului la RAR


Informatii utile

Acest site foloseste cookie-uri pentru o experiență plăcută de navigare Aflați mai multe